ORDU / ALTINORDU - Şirinevler İlkokulu

May

Ordu İl birinciliği minikler kategorisi okul sporları yarışmasında okulumuz Öğrencileri derece elde ederek bizleri gururlandırdılar. Derece yapan ve turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi, okulumuzu temsilde gösterdikleri emekten ve başarılarından ötürü kutlarız.

May

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Görme Engelli Öğrencimiz Belinay TEPE Altaş Kolejinde düzenlenen programa katıldı. Öğretmenimizi ve Öğrencimizi tebrik ederiz.

May

Yaşamımızın her anında var olduklarını bildiğimiz öğrencilerimizle engelliler haftasına özel etkinlik yaptık. İlgili sınıf öğretmenlerine ve rehber öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Öğrencileri “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında  düzenlenen engelsiz yaşam sergi açılışı etkinliklerine katıldılar.

May

Okulumuz Anasınıfı , anneler günü etkinliği düzenledi. Annelerinin bu özel gününde onlara hazırladıkları eğlenceli ve sürpriz dolu etkinlik ile sevgilerini bir kez daha göstermiş oldular. Tüm annelerimizin anneler gününü kutlarız.

May

Okulumuz idaresi tarafından okulumuzda çalışan Öğretmenlerimizin Anneler gününü kutlayarak tebriklerde bulundular. Herkese çok teşekkür ederiz.

May

Sosyal Sorumluluk Programı etkinlikleri kapsamında okulumuz Anasınıfı öğrencilerimiz "Yumurtam Çatlamasın" etkinliğini yaptılar. Proje ile çocuklarda evde ve okul ortamında küçük görevler vererek sorumluluk bilinci kazandırmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda öğrenciler, haşladıkları yumurtayı süsledikten sonra bir hafta boyunca evden okula, okuldan eve taşıdı ve bu esnada yumurtayı çatlatmadan getirip götürdüler. Proje sonunda öğrencilere sorumluluk belgesi verilerek öğrenciler ödüllendirilmiştir.

May

Rehberlik Servisi tarafından okulumuz velilerine "Teknoloji Bağımlılığı ve Otokontrol" konusunda seminer çalışması  yapılmış olup,seminer sırasında ısınma etkinliklerine yer verilmiş konu ile ilgili bilgilendirici videolar izlettirilerek çalışma tamamlanmıştır. Bu çalışmasından dolayı Rehberlik Servisimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz ilkokul öğrencileriyle Rehberlik hedefleri doğrultusunda etkili iletişim becerileri etkinlikleri yapılmıştır bu etkinlikler sonucunda Etkin dinleyici olmak.

Hoşgörülü ve önyargısız olabilmek.

Empati kurabilmek.

Beden dili, hitap, ses tonu ayarlamak.

Kendimizi doğru ifade edebilmek.

Eleştiriye açık olmak. Gibi birçok kazanimi ögrencilerimizin kazanması amaclanmistir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz anasınıfı öğrencileri ile  okul rehber öğretmeni eşliğinde yaratıcı drama yöntemi ile etkili iletişim becerileri etkinlikleri yapıldı. Bu etkinlikle öğrencilerimizin empati kurabilme, kendini doğru ifade edebilme, hoşgörülü olabilme, etkin dinleme gibi birçok iletişim de önemli unsurların üzerinde durulmaya özen gösterildi.

Nis

Bugün okulumuzda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Milletin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladık.

Mrt

7 Martta okulumuza yazar ve öğretmen  Caner Sarıoglu geldi. Faruk 'Sınıftaki gizemli saat' ve  Faruk ' Şehirdeki Sinyal' adli  kitaplarıyla tanınır. Öğrencilerimiz hem bu kitaplari okuyup hem de yazarına imzalatarak unutulmayacak bir an yaşadılar. Söyleşi de aktivite dolu geçti.Kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Onur BEKYÜREK Okulumuzu ziyaret etti. Yönetici , öğretmen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Okulun tüm birimlerini gezerek incelemelerde bulundu. 18 Mart Şehitleri Anma günü münasebetiyle hazırlanan program hazırlıklarını izledi.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

İlçe MEM işsağlığı uzmanı Necdet DEMİR öncülüğünde Okulmuz öğrenci ve personellerine yönelik deprem tahliye tatbikatını gerçekleştirdik Öğrencilere deprem konusunda biliçlendirmelerde bulunduk