ORDU / ALTINORDU - Şirinevler İlkokulu

Mrt

4/B sınıfı öğrencilerimizin düzenli olarak proje kapsamında yazdığı hikaye etkinliğine katıldık. Yazılan hikayeleri öğrencilerimiz okuyarak sınıfça değerlendirmesini yaptık 4/B şubesi öğrenci ve öğretmenine teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizle "Sabır" konulu Yavuz Sultan Selim Camisinde Etkinlikler yapıldı. Emeği geçen Öğretmenlerimize ve Hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynakları daha etkili, ekonomik ve verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazandırmak amacıyla okulumuzda etkinlikler düzenlenmiştir.  Öğrencilerimiz  yaptıkları çalışmalarla farkındalık yaratmışlardır.

Ara

Yahya Kemal'den Faruk Nafiz Çamlıbel'e, Mehmet Akif'ten Refik Halid'e, Necip Fazıl'dan Tanpınar'a, Halide Edip'ten Halide Nusret Zorlutuna'ya, Rıfat Ilgaz'dan Gülten Dayıoğlu'na, Arif Nihat Asya'dan Nurullah Ataç'a, Zeki Ömer Defne'den Rıfkı Melul Meriç'e, Sait Faik Abasıyanık'tan Mustafa Kutlu'ya edebiyata önemli eserler kazandıran isimler, aynı zamanda öğretmendir ve edebiyatın sesi okullardan yükselmiş, pek çok ünlü yazar ve şairin öğretmenlik mesleğiyle yolları kesişmiştir. Türk edebiyatının önemli eserleri yıllar boyunca öğretmen yazarlar tarafından verilmiştir. Behcet Necatigil ya da Yahya Kemal gibi pek çok şair ise ileride şair olacak pek çok ünlü isme hocalık yaptı. Bugün de merkez edebi dergileri besleyen kalemlerin çoğu taşra şehirlerinde öğretmenlik mesleğini icra etmekteler. Altınordu Millî Eğitim Müdürlüğümüz, bu geleneğin devamını sağlamak, okullarımızdaki suskun kalemleri yazmaya teşvik etmek ve kurumumuzun Taşbaşı eğitim kültür sanat ve edebiyat dergisine eser çeşitliliği kazandırmak amacıyla öğretmenler arası kısa öykü yarışması düzenlenmiştir.

Sadık Yalsızuçanlar, Gökhan Akçiçek, Mustafa Çiftçi, Emin Gürdamur ve Segah Gümüş gibi günümüz öykücülüğünün önemli isimlerinin seçici kurulda yer aldığı kısa öykü yarışmasının son başvuru tarihi 09 Şubat 2024 Cuma günüdür.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılı rehberlik psikolojik hizmetleri bakanlağın belirlemiş olduğu genel hedefi. PSİKOLOJİK SAĞLAMALILIK konusunda veli öğrenci sunumları pano bülten çalışmaları , eba üzerinde paylaşımlarımız yapıılmıştır.2023-2024 eğitim öğretim yılı rehberlik psikolojik hizmetleri bakanlağın belirlemiş olduğu genel hedefi. PSİKOLOJİK SAĞLAMALILIK konusunda veli öğrenci sunumları pano bülten çalışmaları , eba üzerinde paylaşımlarımız yapıılmıştır.

Ara

Okulumuz Değerler Kulübü tarafından Aralık ayı " Yardımseverlik, Merhamet" temalarının işlendiği proje kapsamında;

Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan kulüp panosunda “Yardımseverlik, Merhamet” işlendi. İkinci etkinlik olarak tüm okulun katılımı ile “Okul Kumbarası” oluşturarak elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi aile ile paylaşılması planlandı. Güvercinlere yem verildi.Emeği geçen Öğrenci ve Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimiz, bilgi almak ve işleyişi yerinde görmek için 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti. İlgilerinden dolayı 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü ve personellerine teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 3.Sınıf öğrencileri Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda "Deniz Yıldızı" adlı oyunu izlediler.

Ara

Öğrencilerimiz yeni öğrendikleri kelimelerin eş anlamlılarını kavramak amacıyla "Bilen Oturur" etkinliğini yaptılar ve sonrasında hazırladıkları materyalleri sınıf ve okul panolarımızda sergilediler.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Şirinevler İlkokulu öğretmenlerimiz ile velilerimiz arasında gerçekleştirilecek görüşmeler; eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmaması amacıyla aşağıdaki gün ve saatlerde olacak şekilde planlanmıştır.

Ara

Okulumuz Filistinli çocuklar konulu resim sergisi yapıldı ve fidan dikildi.

Ara

Ordu Valisi Sayın Muammer EROL  ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih VARGELOĞLU ile birlikte okulumuzu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldiler. Sayın Valimize ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Psikolojik Danışman Öğretmenlerimiz tarafından internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskleri azaltmak, bağımlılık olgusunu en aza indirmek ve çocukların teknolojiyi sağlıklı, verimli kullanmasını sağlamak adına farkındalık eğitimi yapmıştır. Teknolojiye bağımlı olmadan, doğru ve güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için öğrencilerimizin yaşamlarına nasıl yön verebilecekleri konusunda cevaplar ürettikleri etkinliğimiz verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Kas

Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 85. Ölüm yıldönümünde törenle andık.Atamızı saygı,şükran ve minnetle anıyoruz.ruhu Şad olsun.

Kas

Okulumuzda öğrenciler DİYABET VE SAĞLIKLI BESLENME konulu eğitime katıldılar. Kasım ayı içinde yer alan Dünya Diyabet Günü nedeni ile yapılan seminerde Milli Eğitim Bakanlığının Okul Sağlığı Programı için hazırlanan bilgilendirme videoları da izlendi. Eğitimde sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamın diyabet üzerindeki etkileri vurgulandı.