ORDU / ALTINORDU - Şirinevler İlkokulu

May

Sosyal Sorumluluk Programı etkinlikleri kapsamında okulumuz Anasınıfı öğrencilerimiz "Yumurtam Çatlamasın" etkinliğini yaptılar. Proje ile çocuklarda evde ve okul ortamında küçük görevler vererek sorumluluk bilinci kazandırmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda öğrenciler, haşladıkları yumurtayı süsledikten sonra bir hafta boyunca evden okula, okuldan eve taşıdı ve bu esnada yumurtayı çatlatmadan getirip götürdüler. Proje sonunda öğrencilere sorumluluk belgesi verilerek öğrenciler ödüllendirilmiştir.

May

Rehberlik Servisi tarafından okulumuz velilerine "Teknoloji Bağımlılığı ve Otokontrol" konusunda seminer çalışması  yapılmış olup,seminer sırasında ısınma etkinliklerine yer verilmiş konu ile ilgili bilgilendirici videolar izlettirilerek çalışma tamamlanmıştır. Bu çalışmasından dolayı Rehberlik Servisimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz ilkokul öğrencileriyle Rehberlik hedefleri doğrultusunda etkili iletişim becerileri etkinlikleri yapılmıştır bu etkinlikler sonucunda Etkin dinleyici olmak.

Hoşgörülü ve önyargısız olabilmek.

Empati kurabilmek.

Beden dili, hitap, ses tonu ayarlamak.

Kendimizi doğru ifade edebilmek.

Eleştiriye açık olmak. Gibi birçok kazanimi ögrencilerimizin kazanması amaclanmistir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz anasınıfı öğrencileri ile  okul rehber öğretmeni eşliğinde yaratıcı drama yöntemi ile etkili iletişim becerileri etkinlikleri yapıldı. Bu etkinlikle öğrencilerimizin empati kurabilme, kendini doğru ifade edebilme, hoşgörülü olabilme, etkin dinleme gibi birçok iletişim de önemli unsurların üzerinde durulmaya özen gösterildi.

Nis

Bugün okulumuzda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Milletin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladık.

Mrt

7 Martta okulumuza yazar ve öğretmen  Caner Sarıoglu geldi. Faruk 'Sınıftaki gizemli saat' ve  Faruk ' Şehirdeki Sinyal' adli  kitaplarıyla tanınır. Öğrencilerimiz hem bu kitaplari okuyup hem de yazarına imzalatarak unutulmayacak bir an yaşadılar. Söyleşi de aktivite dolu geçti.Kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Onur BEKYÜREK Okulumuzu ziyaret etti. Yönetici , öğretmen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Okulun tüm birimlerini gezerek incelemelerde bulundu. 18 Mart Şehitleri Anma günü münasebetiyle hazırlanan program hazırlıklarını izledi.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

İlçe MEM işsağlığı uzmanı Necdet DEMİR öncülüğünde Okulmuz öğrenci ve personellerine yönelik deprem tahliye tatbikatını gerçekleştirdik Öğrencilere deprem konusunda biliçlendirmelerde bulunduk

Mrt

4/B sınıfı öğrencilerimizin düzenli olarak proje kapsamında yazdığı hikaye etkinliğine katıldık. Yazılan hikayeleri öğrencilerimiz okuyarak sınıfça değerlendirmesini yaptık 4/B şubesi öğrenci ve öğretmenine teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizle "Sabır" konulu Yavuz Sultan Selim Camisinde Etkinlikler yapıldı. Emeği geçen Öğretmenlerimize ve Hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynakları daha etkili, ekonomik ve verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazandırmak amacıyla okulumuzda etkinlikler düzenlenmiştir.  Öğrencilerimiz  yaptıkları çalışmalarla farkındalık yaratmışlardır.

Ara

Yahya Kemal'den Faruk Nafiz Çamlıbel'e, Mehmet Akif'ten Refik Halid'e, Necip Fazıl'dan Tanpınar'a, Halide Edip'ten Halide Nusret Zorlutuna'ya, Rıfat Ilgaz'dan Gülten Dayıoğlu'na, Arif Nihat Asya'dan Nurullah Ataç'a, Zeki Ömer Defne'den Rıfkı Melul Meriç'e, Sait Faik Abasıyanık'tan Mustafa Kutlu'ya edebiyata önemli eserler kazandıran isimler, aynı zamanda öğretmendir ve edebiyatın sesi okullardan yükselmiş, pek çok ünlü yazar ve şairin öğretmenlik mesleğiyle yolları kesişmiştir. Türk edebiyatının önemli eserleri yıllar boyunca öğretmen yazarlar tarafından verilmiştir. Behcet Necatigil ya da Yahya Kemal gibi pek çok şair ise ileride şair olacak pek çok ünlü isme hocalık yaptı. Bugün de merkez edebi dergileri besleyen kalemlerin çoğu taşra şehirlerinde öğretmenlik mesleğini icra etmekteler. Altınordu Millî Eğitim Müdürlüğümüz, bu geleneğin devamını sağlamak, okullarımızdaki suskun kalemleri yazmaya teşvik etmek ve kurumumuzun Taşbaşı eğitim kültür sanat ve edebiyat dergisine eser çeşitliliği kazandırmak amacıyla öğretmenler arası kısa öykü yarışması düzenlenmiştir.

Sadık Yalsızuçanlar, Gökhan Akçiçek, Mustafa Çiftçi, Emin Gürdamur ve Segah Gümüş gibi günümüz öykücülüğünün önemli isimlerinin seçici kurulda yer aldığı kısa öykü yarışmasının son başvuru tarihi 09 Şubat 2024 Cuma günüdür.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılı rehberlik psikolojik hizmetleri bakanlağın belirlemiş olduğu genel hedefi. PSİKOLOJİK SAĞLAMALILIK konusunda veli öğrenci sunumları pano bülten çalışmaları , eba üzerinde paylaşımlarımız yapıılmıştır.2023-2024 eğitim öğretim yılı rehberlik psikolojik hizmetleri bakanlağın belirlemiş olduğu genel hedefi. PSİKOLOJİK SAĞLAMALILIK konusunda veli öğrenci sunumları pano bülten çalışmaları , eba üzerinde paylaşımlarımız yapıılmıştır.

Ara

Okulumuz Değerler Kulübü tarafından Aralık ayı " Yardımseverlik, Merhamet" temalarının işlendiği proje kapsamında;

Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan kulüp panosunda “Yardımseverlik, Merhamet” işlendi. İkinci etkinlik olarak tüm okulun katılımı ile “Okul Kumbarası” oluşturarak elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi aile ile paylaşılması planlandı. Güvercinlere yem verildi.Emeği geçen Öğrenci ve Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.